Bijscholing – Slaap voor professionals

Bijscholing – Slaap in je praktijk – 2-daagse
Bijscholing – themadag Dromen en verwerking

Praktijk Vitas verzorgt bijscholing voor professionals

Tijdens deze inspirerende en leerzame dagen word je meegenomen in de wereld van de slaap. Dat is een derde van je leven… en dat van jouw patiënten en cliënten.

Veel mensen zijn ontevreden over met de hoeveelheid slaap of de kwaliteit van slapen en dit aantal neemt steeds meer toe. Ongeveer 1 op de 4 Nederlanders ervaart slaapproblemen (CBS, 2019). Door de moderne manier van leven is het niet meer vanzelfsprekend om aan een goede nachtrust te komen. 

Bij mensen met psychische klachten komen slaapproblemen vaak voor, terwijl goede slaap essentieel is voor vermindering van de klachten en voorkomen van klachten. Door het verbeteren van slaap, verbetert direct de effectiviteit van de therapeutische behandeling.

Voor therapeuten is het belangrijk om inzicht te hebben in de slaapgewoontes van de cliënt. Bij een goede slaap werken lichaam en geest mee aan de effectiviteit van de therapie, bij slechte slaap werkt het tegen. Door slechte slaap signaleert het lichaam meer gevaar en de samenwerking met de ratio wordt minder. Door het oplossen van slaapproblemen is het mogelijk om op veel andere psychologische en fysieke vlakken genezing of verbetering te realiseren.

Deze 2-daagse bijscholing geeft inzicht in slaap en de behandeling van slechte slaap zodat de cliënt sneller kan herstellen en de therapeutische behandeling verbetert wordt. 

Een must voor iedere therapeut!

Slaapproblemen in je praktijk

Na afloop van de eerste bijscholingdag heeft/kan de cursist:

Na afloop van de tweede bijscholingdag heeft cursist kennis van o.a.:

Wil je dus de effectiviteit van je therapeutische behandeling vergroten of mensen met slaapproblemen behandelen, dan is deze bijscholing voor jou.

Kom ook, en…
laat je meenemen in de wereld van de slaap!

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de consequenties van slechte slaap veel groter zijn dan men vroeger heeft aangenomen. Slaapgebrek (minder dan 6/7 uur slaap) en gebrek aan kwaliteit slaap, heeft een negatief effect op de werking van het lichaam en geest.
Ieder orgaan, lichaamsfunctie of hersenfunctie heeft baat bij goede nachtrust. Slechte slaap beïnvloed onder andere het immuun- cardiovasculair- hormoonsysteem en het endocrien systeem.

Veel (ernstige) ziekten worden mede veroorzaakt door slechte slaap en de kans op bepaalde ziekten kan verminderd worden door goede slaap. Ook mensen met burn-out, depressie en overgewicht hebben vaak slaapproblemen, evenals mensen met een psychiatrische aandoening. In de DSM 5 is de comorbiditeit met slaapproblemen dus ook groot.

Bijscholing – themadag Dromen en verwerking

Tijdens deze bijscholingsdag leer je wat er gebeurt tijdens dromen en hoe je kunt werken met dromen en nachtmerries.

Wat is de functie van dromen?

Welke hormonen en hersendelen doen hierin mee?

Wat weten wij over dromen in combinatie met PTSS en trauma?

Hoe kun je werken met dromen en nachtmerries? Methode en technieken.

Een ochtend met theorie en een hele middag oefenen! Zo kun je wat je geleerd hebt direct inzetten in je praktijk!

Meld je aan via het contactformulier of mail voor meer informatie.