Nu is het tijd voor mij!

Overgangsklachten

Stromend door de overgang, in je kracht staan!

Iedereen vrouw krijgt vroeg of laat met de overgang en de menopauze, te maken. Momenteel zijn er in Nederland 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. Ongeveer 80% van de vrouwen ervaren overgangsklachten. Ongeveer een derde van deze vrouwen hebben ernstige klachten.

Klachten kunnen o.a. zijn:

De overgang is in ieder geval een grote verandering van zowel lichaam als geest! Door stil te staan wat deze fase voor jou betekent zowel privé, sociaal als bij werkzaamheden kun je de overgang transformeren naar een fase van kracht en verandering. Door middel van kortdurende therapie bij Praktijk Vitas leer je meer in balans te komen, kun je klachten verminderen en leer je goede keuzes voor jezelf en je omgeving te maken.

Hypnotherapie is bewezen effectief ter vermindering van opvliegers. Zie hiervoor het artikel over ‘Hypnose helpt echt’.

Om overgangsklachten te verminderen zijn er meerdere medische en niet medische mogelijkheden. Kennis hierover is ook belangrijk om zelf keuzes te kunnen maken. Praktijk Vitas kan hier een bijdrage aan leveren.

Overgangsklachten Praktijk Vitas-2

SDDO®-therapeut: Als gecertificeerd Stromend door de overgang® – therapeut staat Praktijk Vitas op de SDDO®-therapeutenlijst met specialisatie ‘De Overgang’. Deze lijst wordt gebruikt voor doorverwijzing (Vrouwenpoli Boxmeer en Lelystad of andere vrouwen- en menopauze klinieken) van patiënten naar een gecertificeerde en in de overgang gespecialiseerde therapeut in de omgeving van de cliënt. 

Wil jij minder of helemaal geen klachten meer ervaren?

Neem direct contact op! We helpen je graag.

Neem direct contact op!
We helpen je graag.

Praktijk vitas logo

Liesbeth Ravers – van der Kooi

Kieftsbeeklaan 1
7607 TA Almelo
Gebouw Terra, kamer 1.13a

06-16534237
Info@praktijkvitas.nl