Weg met mijn buikklachten!

Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)

Snel van je buikklachten af door hypnotherapie

Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), ook wel ‘spastische darm’ genoemd, is een veel voorkomende stoornis van het maagdarmkanaal. Je wordt gehinderd door ernstige pijn in de buik, diarree, obstipatie, winderigheid, opgeblazen gevoel, krampen en pijn.

Kenmerkend voor PDS is dat alles medisch en fysiek in orde is. Ondanks dat een diagnose moeilijk is, is het wel goed om dit medisch te laten onderzoeken. Je krijgt dan van de artsen de diagnose PDS en in sommige gevallen medicatie en eetvoorschriften. Dit kan weliswaar wat verlichting bieden, maar het resultaat is meestal onvoldoende. Je darmen blijven zich roeren en je hebt er last van. De klachten zijn vaak heftig en belemmeren jouw leven. Je gaat situaties vermijden en de PDS heeft een grote invloed op de kwaliteit van je leven, je gedrag, studie en/of werk en sociale activiteiten. Sommige mensen lopen jarenlang met deze klachten rond, terwijl er zoveel aan te doen is. Jij misschien ook wel.
Dus herken jij jezelf hierin, gun jezelf dan een goede behandeling bij een gediplomeerde PDS therapeut en jij wordt weer blij met je eigen buik.
Bij Praktijk Vitas ben jij in vertrouwde handen, vele mensen zijn jou met goed resultaat voorgegaan.
Als jij jezelf deze therapie gunt, hoef je niet verbaast op te kijken dat alles in je leven een positieve wending krijgt, voor jouzelf en voor de mensen om jou heen.
Stel je maar eens voor hoe het voor jou zou zijn als jij van je buikklachten af bent.
.. hoe jij je dan voelt, wat jij dan doet, hoe jij eruit ziet, hoe dit is voor jouw omgeving… dit is de moeite waard toch?

Prikkelbare Darm Syndroom PDS - Praktijk Vitas

Hoe kan hypnotherapie helpen bij PDS?

Met hypnotherapie leer je contact te maken met je onbewuste mogelijkheden. Vanuit een diepe ontspanning en gerichte aandacht, richt jij je op een gezonde werking van jouw darmen. Hierdoor komen de darmen meer tot rust en worden ze daardoor minder gevoelig voor spanning en stress.

Het therapieprogramma is gebaseerd op het IBS (PDS) Protocol van Peter Whorwell en dr. Mahony en verder ontwikkeld met hypnotherapeutische methoden. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bij meer dan 80% van de cliënten die het programma volgt, de klachten verdwijnen of sterk verbeteren. Om dit protocol te kunnen volgen is Praktijk Vitas volledig gediplomeerd en aangesloten bij de Samenwerkende PDS-therapeuten.
MDL-artsen verwijzen door naar deze gespecialiseerde therapeuten. 

De therapie richt zich op lichaam, voeding, gedrag, emoties en denken. Met lichaamsgericht oefeningen, voedingsadvies, ontspanning en visualisaties leer je het maag-darmkanaal te beïnvloeden. Je doet deze oefeningen en visualisaties ook thuis.

Doel van het programma zijn o.a.:

Met een aantal sessies is het doel dat jij steeds minder klachten ervaart, je buik is weer blij en je krijgt steeds meer vrijheid en rust.
Je krijgt ook visualisaties mee om thuis te gebruiken, zodat jezelf de regie houdt over je buik, ook op langer termijn.

Om te kunnen starten met deze therapie is een recente verklaring van de (huis)arts nodig dat je het Prikkelbare Darm Syndroom hebt.

PDS-CURSUS: Wil jij de regie over je eigen darmen hebben en meer genieten van het leven?
Er is nu ook de mogelijkheid om een cursus te volgen vanuit huis. Geen wachtlijst, geen reistijd en wel snel resultaat!
In enkele weken werken wij samen aan een rustige buik via deze zoom-cursus. In een kleine groep komen wij online samen en jij weer regie te krijgen over jouw buik. Vanuit ontspanning en je luie stoel. Je leert precies wat jij nodig hebt. Darmen komen tot rust, meer ontspanning en angst en of stress vermindert, helemaal natuurlijk komt de verandering vanuit je eigen lichaam tot stand.
Geen gereis en toch persoonlijk en professionele begeleiding in je eigen proces.
De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1 1/2 uur tot 2 uur en hypnotherapie voor thuis voor dagelijks gebruik.
Snel, budgetvriendelijk en makkelijk!
Startdatum:
Dinsdag 16 mei, 30 mei, 13 juni, 27 juni en 11 juli – van 19 uur tot 20.30 uur.
Prijs: Euro 349,00
Locatie: thuis via zoom

Nieuw: PDS-Cursus, heel effectief, budgetvriendelijk

Meld je hier aan:

Praktijk vitas logo

Liesbeth Ravers – van der Kooi

Kieftsbeeklaan 1
7607 TA Almelo
Gebouw Terra, kamer 1.13a

06-16534237
Info@praktijkvitas.nl

Kun je niet wachten? Pas deze 10 tips toe om PDS klachten te verminderen.

Kom alles te weten over PDS en wat hypnotherapie kan betekenen.