Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)

Snel van je buikklachten af door hypnotherapie

Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), ook wel ‘spastische darm’ genoemd, is een veel voorkomende stoornis van het maagdarmkanaal. Je wordt gehinderd door ernstige pijn in de buik, diarree, obstipatie, winderigheid, opgeblazen gevoel, krampen en pijn.

Kenmerkend voor PDS is dat alles medisch en fysiek in orde is. Ondanks dat een diagnose moeilijk is, is het wel goed om dit medisch te laten onderzoeken. Je krijgt dan van de artsen de diagnose PDS en in sommige gevallen medicatie en eetvoorschriften. Dit kan weliswaar wat verlichting bieden, maar het resultaat is meestal onvoldoende. Je darmen blijven zich roeren en je hebt er last van. De klachten zijn vaak heftig en belemmeren jouw leven. Je gaat situaties vermijden en de PDS heeft een grote invloed op de kwaliteit van je leven, je gedrag, studie en/of werk en sociale activiteiten. 

Prikkelbare Darm Syndroom PDS - Praktijk Vitas

Hoe kan hypnotherapie helpen bij PDS?

Met hypnotherapie leer je contact te maken met je onbewuste mogelijkheden. Vanuit een diepe ontspanning en gerichte aandacht, richt jij je op een gezonde werking van jouw darmen. Hierdoor komen de darmen meer tot rust en worden ze daardoor minder gevoelig voor spanning en stress.

Het therapieprogramma is gebaseerd op het IBS (PDS) Protocol van Peter Whorwell en dr. Mahony en verder ontwikkeld met hypnotherapeutische methoden. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bij meer dan 80% van de cliënten die het programma volgt, de klachten verdwijnen of sterk verbeteren. Om dit protocol te kunnen volgen is Praktijk Vitas volledig gediplomeerd en aangesloten bij de Samenwerkende PDS-therapeuten.
MDL-artsen verwijzen door naar deze gespecialiseerde therapeuten. 

De therapie richt zich op lichaam, voeding, gedrag, emoties en denken. Met lichaamsgericht oefeningen, voedingsadvies, ontspanning en visualisaties leer je het maag-darmkanaal te beïnvloeden. Je doet deze oefeningen en visualisaties ook thuis.

Doel van het programma zijn o.a.:

Met een aantal sessies ervaar je minder klachten en steeds meer vrijheid en rust. Je krijgt ook visualisaties mee om thuis te gebruiken.

Om te kunnen starten met deze therapie is een recente verklaring van de (huis)arts nodig dat je het Prikkelbare Darm Syndroom hebt.

Wil jij de regie over je eigen darmen hebben en meer genieten van het leven?

Neem direct contact op! We helpen je graag.

Neem direct contact op!
We helpen je graag.

Praktijk vitas logo

Liesbeth Ravers – van der Kooi

Kieftsbeeklaan 1
7607 TA Almelo
Gebouw Terra, kamer 1.13a

06-16534237
Info@praktijkvitas.nl

Kun je niet wachten? Pas deze 10 tips toe om PDS klachten te verminderen.

Kom alles te weten over PDS en wat hypnotherapie kan betekenen.