Ontspannen en vol energie

Burn-out en Stress

Veel Nederlanders ervaren stress in hun leven. Zodra dit te lang aanhoudt of alleen maar erger wordt ontstaan er lichamelijk en/of psychische klachten, zoals vermoeidheid, gespannen zijn, slaapproblemen of prikkelbaarheid.

Indien er niet tijdig een periode van rust en ontspanning komt, kunnen de klachten steeds erger worden en volgt er overspannenheid en zelfs burn-out. De klachten kunnen zich op vele manieren uiten: lichamelijk, psychisch, in gedrag en gedachten en emoties. Lichaam en geest zijn uit balans.

Door middel van hypnotherapie in combinatie met mindfulness en cognitieve gedragstherapie is het mogelijk om de stress te reduceren, gedachtes te ordenen en helpend te maken voor je herstelproces. Door middel van ACT kun je ook weer leren keuzes te maken die goed voor je zijn.

Wanneer is therapie verstandig?

Zodra je overspannen bent, een burn-out hebt of je je langere tijd sombere gevoelens hebt is het verstandig om eventueel in overleg met de (huis)arts hulp te zoeken, zoals psychosociale hulp en/of hypnotherapie.

Maar het is ook zinvol om juist eerder aan de bel te trekken. Onderstaande klachten zijn voorbeelden van alarmsignalen van je lichaam en geest om aan te geven dat er iets niet klopt. Door hier tijdig aandacht aan te geven, bijvoorbeeld door middel van therapie, is het mogelijk om ernstige klachten en ziektebeelden te voorkomen en ben je in staat de balans te hervinden.
 
Therapie is een effectieve manier om je snel weer beter te gaan voelen. Je krijgt weer regie over jezelf, hoe jij je voelt en je gedraagt en je energie komt weer terug. Ook krijg je een beter inzicht hoe de stress is ontstaan en hoe je deze in het vervolg niet meer zo hoog op hoeft te laten lopen. Je leert jezelf beter kennen en zult blij zijn met de groei die je doormaakt.

Tekenen om snelle hulp bij Praktijk Vitas in te schakelen zijn o.a.:

Heb je last van zeer negatieve gedachten en zelfmoordgedachtes, neem dan snel contact op met je (huis)arts, deze kan jou verder helpen.

Tip: Vaak worden stress en burn-out klachten al herkent door je directe omgeving. Deze waarschuwen jou of merken aan je gedrag dat je je niet ontspannen voelt. Helaas nemen mensen die zich gestrest voelen, deze signalen niet serieus omdat zij het gevoel hebben dat ze door moeten gaan en er geen andere keuze is. Dus twijfel jij of je wat extra hulp kunt gebruiken? Misschien is het goed om eens aan mensen die het goed met jou voor hebben te vragen of zij het nuttig voor jou zouden vinden om wat hulp te zoeken.

Dus wil je weer goed kunnen ontspannen en de regie terug over je even? Tijdens deze therapie sta je snel weer in je kracht… dus wacht niet langer en neem nu contact op!

 

Neem direct contact op! We helpen je graag.

Neem direct contact op!
We helpen je graag.

Praktijk vitas logo

Liesbeth Ravers – van der Kooi

Kieftsbeeklaan 1
7607 TA Almelo
Gebouw Terra, kamer 1.13a

06-16534237
Info@praktijkvitas.nl