Ik geniet van mijn eigen weg

Trauma / fobie / angst

Haal de kracht en emotionele lading af van trauma, fobie of angst en je functioneert snel weer zoals jij zelf zou willen. 

Wil jij van je angst af?

Herken je dit? Je wilt graag iets ondernemen maar plotseling slaat de stress toe, je lichaam verstijfd, je voelt zo’n weerstand dat je toch maar besluit om niet te gaan doen wat je eigenlijk van plan was. Iedereen kent angst en dat is ook prima.
Alleen als jij jou steeds belemmert om te doen wat jij wilt, de angst jouw wereld steeds kleiner maakt, het je relaties misschien zelf beinvloed, jij steeds een beetje minder blij bent, dan is angst niet meer goed voor jou.

Gelukkig is er tegenwoordig heel veel toe doen om jouw leven weer ontspannen te maken, dat jij weer de dingen gaat doen die jou blij maken, zonder dat angst alles verpest. Jij hoeft hier niet langer onder te lijden, jezelf te laten beperken door angst.

Ja, maar…
ik denk niet dat ik dit kan, ik denk dat dit onmogelijk is, ik denk dat het niet voor mij weggelegd is… Dit zijn dus allemaal angstgedachten, waar jij vanaf wilt. Met de juiste hulp denk jij straks, dit is voor mij, dit is interessant, dit is voor mij! Van stress naar ontspanning en nieuwsgierigheid. Wil jij deze transformatie ook?

Het is ook voor jou!
Het enige wat jij hoeft te doen, is de stap te zetten. Het besluit te nemen dat het genoeg is geweest met al deze angst, dat jij weer de baas bent van je eigen leven! Dus kies nu voor een succesvolle behandeling en maakt een afspraak, dan is de eerste stap naar een angstvrij leven gezet.

 

Trauma

Soms maken mensen 1 of meer heftige dingen mee, die moeilijk te verwerken zijn. Soms zelf zo traumatisch dat de verwerking stagneert. De herinneringen blijven zich aan je opdringen en hebben een krachtige en emotionele lading en kunnen je gedrag in het heden nog steeds beïnvloeden. Ook kun je last hebben van herbelevingen en/of nachtmerries.
Trauma kan door veel verschillende gebeurtenissen veroorzaakt worden, zoals het verlies van een dierbare, werkloos worden, ziekte, een ongeval meemaken, pesten, seksueel misbruik of een andere schokkende gebeurtenis. 

Door middel van hypnotherapie en/of EMDR verwerk je de gebeurtenissen op een veilige manier en zal de emotionele lading van de gebeurtenissen sterk afnemen en/of zelf verdwijnen.
Gun het jezelf om het trauma achter je te laten en om nu ontspannen en blij te gaan leven!

Angst

Er zijn vele verschillende angsten, eigenlijk ervaart iedereen op momenten rationele of irrationele angsten. Angst helpt ons om alert te zijn en ons veilig te houden.
Maar soms ervaar je zo vaak of zo’n heftige angst dat dit je leven negatief gaat beïnvloeden. De angst zorgt ervoor dat je steeds meer situaties gaat vermijden en steeds meer dingen niet kunt doen of met veel te veel spanning. Als de angst je leven ernstig belemmert spreken wij van een angststoornis, denk bijvoorbeeld aan een paniekstoornis, een piekerstoornis of een dwangstoornis. 

Door middel van hypnotherapie en/of EMDR is er vaak veel te doen om de angstgevoelens te verminderen en je weer meer te gaan richten op wat je wel wilt. Dus heb je last van angstklachten of zelfs al een angststoornis, informeer dan naar de mogelijkheden. Binnen enkele sessies is er een groot resultaat te behalen! Gun het jezelf om de angst te laten verschrompelen en jij weer vrij kan doen wat jij wilt!

Fobie

Een andere vorm van angst Fobie. Mensen met een fobie zijn bang voor specifieke dingen, dieren of situaties. Deze angst kan samengaan met lichamelijke verschijnselen als hevig transpireren, hartkloppingen, een drukkend gevoel op de borst en paniekgevoelens. En ook al weet je rationeel vaak dat de angst ongegrond is, de angst wint het bijna altijd van deze wetenschap. Heel veel mensen hebben ongegronde angsten, daar is niets vreemds aan. Maar het is zeer vervelend indien er een angst is die jou ervan weerhoudt de dingen te doen die je graag wilt doen. Van een fobie is sprake indien deze angst je dagelijks leven ernstig belemmert. 

Je kunt last hebben van een enkelvoudige of specifieke fobie. Dan ben je bang voor 1 specifieke situatie, ding of dier, bijvoorbeeld angst voor spinnen, honden, de tandarts, hoogtevrees, prikken of iets heel anders zoals pleinen of fluwelen stoffen. 

Ook kun je last hebben van een sociale fobie. Dan ben je bang voor sociale situaties of om dingen te doen als andere mensen naar je kijken. Je vermijdt dan zoveel mogelijk sociale situaties en/of sociale situaties roepen enorm veel spanning op. Vaak heb je dan een grote angst om ‘af te gaan’ of in verlegenheid gebracht te worden. 

In beide gevallen is het goed om contact op te nemen, er is veel te doen aan het verminderen van je angstklachten bij een fobie. Met hypnotherapie en/of EMDR snel resultaat. Je zult jezelf versteld doen staan! 

Neem direct contact op! We helpen je graag.

Neem direct contact op!
We helpen je graag.

Praktijk vitas logo

Liesbeth Ravers – van der Kooi

Kieftsbeeklaan 1
7607 TA Almelo
Gebouw Terra, kamer 1.13a

06-16534237
Info@praktijkvitas.nl