Trauma / fobie / angst

Haal de kracht en emotionele lading af van trauma, fobie of angst en je functioneert snel weer zoals jij zelf zou willen. 

Trauma

Soms maken mensen 1 of meer heftige dingen mee, die moeilijk te verwerken zijn. Soms zelf zo traumatisch dat de verwerking stagneert. De herinneringen blijven zich aan je opdringen en hebben een krachtige en emotionele lading en kunnen je gedrag in het heden nog steeds beïnvloeden. Ook kun je last hebben van herbelevingen en/of nachtmerries.
Trauma kan door veel verschillende gebeurtenissen veroorzaakt worden, zoals het verlies van een dierbare, werkloos worden, ziekte, een ongeval meemaken, pesten, seksueel misbruik of een andere schokkende gebeurtenis. 

Door middel van hypnotherapie en/of EMDR verwerk je de gebeurtenissen op een veilige manier en zal de emotionele lading van de gebeurtenissen sterk afnemen en/of zelf verdwijnen. 

Angst

Er zijn vele verschillende angsten, eigenlijk ervaart iedereen op momenten rationele of irrationele angsten. Angst helpt ons om alert te zijn en ons veilig te houden.
Maar soms ervaar je zo vaak of zo’n heftige angst dat dit je leven negatief gaat beïnvloeden. De angst zorgt ervoor dat je steeds meer situaties gaat vermijden en steeds meer dingen niet kunt doen of met veel te veel spanning. Als de angst je leven ernstig belemmert spreken wij van een angststoornis, denk bijvoorbeeld aan een paniekstoornis, een piekerstoornis of een dwangstoornis. 

Door middel van hypnotherapie en/of EMDR is er vaak veel te doen om de angstgevoelens te verminderen en je weer meer te gaan richten op wat je wel wilt. Dus heb je last van angstklachten of zelfs al een angststoornis, informeer dan naar de mogelijkheden. Binnen enkele sessies is er een groot resultaat te behalen!

Fobie

Een andere vorm van angst Fobie. Mensen met een fobie zijn bang voor specifieke dingen, dieren of situaties. Deze angst kan samengaan met lichamelijke verschijnselen als hevig transpireren, hartkloppingen, een drukkend gevoel op de borst en paniekgevoelens. En ook al weet je rationeel vaak dat de angst ongegrond is, de angst wint het bijna altijd van deze wetenschap. Heel veel mensen hebben ongegronde angsten, daar is niets vreemds aan. Maar het is zeer vervelend indien er een angst is die jou ervan weerhoudt de dingen te doen die je graag wilt doen. Van een fobie is sprake indien deze angst je dagelijks leven ernstig belemmert. 

Je kunt last hebben van een enkelvoudige of specifieke fobie. Dan ben je bang voor 1 specifieke situatie, ding of dier, bijvoorbeeld angst voor spinnen, honden, de tandarts, hoogtevrees, prikken of iets heel anders zoals pleinen of fluwelen stoffen. 

Ook kun je last hebben van een sociale fobie. Dan ben je bang voor sociale situaties of om dingen te doen als andere mensen naar je kijken. Je vermijdt dan zoveel mogelijk sociale situaties en/of sociale situaties roepen enorm veel spanning op. Vaak heb je dan een grote angst om ‘af te gaan’ of in verlegenheid gebracht te worden. 

In beide gevallen is het goed om contact op te nemen, er is veel te doen aan het verminderen van je angstklachten bij een fobie. Met hypnotherapie en/of EMDR snel resultaat. Je zult jezelf versteld doen staan! 

Neem direct contact op! We helpen je graag.

Neem direct contact op!
We helpen je graag.

Praktijk vitas logo

Liesbeth Ravers – van der Kooi

Kieftsbeeklaan 1
7607 TA Almelo
Gebouw Terra, kamer 1.13a

06-16534237
Info@praktijkvitas.nl